Doorgaan naar artikel

McDonalds komt met vegetarische McPlant

Geüpdatet op:
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Zuma Press

Foto: Zuma Press

McDonalds gaat een eigen vegetarische McPlant burger na een geslaagde test in Canada verder uitrollen.

“Er bestaan andere plantaardige burgers, maar de McPlant biedt onze iconische smaak. De markten kunnen de McPlant invoeren wanneer ze daar klaar voor zijn en we verwachten dat sommigen de burger volgend jaar kunnen proeven,” aldus de fastfoodgigant. Daarnaast ziet het bedrijf ook ‘significante mogelijkheden’ in zijn kipproducten, een categorie die sneller groeit dan rundvlees. Het aanbod aan nuggets en kipburgers zal verder worden uitgebreid en aangevuld met een nieuwe Crispy Chicken Sandwich.

Kwartaalcijfers

McDonald’s deed die aankondigingen op dezelfde dag als de kwartaalcijfers verschenen. De wereldwijde omzet daalde vergeleken met vorig jaar met 2,2% naar bijna $ 5,42 miljard. Elke maand liet daarbij een verbetering zien. De nettowinst kwam met ruim $ 1,76 wel 10% hoger uit dan een jaar geleden. Over de eerste negen maanden gezien daalde de winst nog altijd met 23% naar $ 3,35 miljard. De hogere kwartaalwinst is te danken aan goede operationele resultaten in de Verenigde Staten met daartegenover een slechtere gang van zaken in met name Frankrijk, Spanje, het Verneigd Koninkrijk en Duitsland.

Open gebleven

Bij het begin van het kwartaal waren vrijwel alle vestigingen van McDonald’s in de wereld open. Door coronabeperkingen was in veel van die zaken echter alleen afhalen of McDrive toegestaan. Ook geldt in een toenemend aantal landen een avondklok, waardoor ook McDonald’s eerder moet sluiten.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Copyrights reserved

Terms and conditions Privacy Cookies

Beheer
WP Admin