Skip to content

McDonald’s wil netto-nul uitstoot in 2050

Fastfoodketen McDonald’s wil in 2050 netto-nul uitstoot van broeikasgassen.

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
McDonald's is sinds 2018 bezig met het terugdringen van zijn uitstoot. - Foto: Canva premium

McDonald's is sinds 2018 bezig met het terugdringen van zijn uitstoot. - Foto: Canva

Fastfoodketen McDonald’s wil in 2050 netto-nul uitstoot van broeikasgassen. Dat is het nieuwe doel dat het bedrijf heeft gesteld voor zijn hele keten. Het streeft ernaar om in 2030 de absolute uitstoot voor zowel de leveranciers als de bijna 40.000 (franchise)restaurants in 119 landen met een derde te verlagen.

Netto-nul betekent dat het bedrijf de uitstoot van CO2 vermindert en de resterende uitstoot compenseert door bijvoorbeeld projecten die het broeikasgas vastleggen.

Sinds 2018 is de fastfoodketen bezig met het terugdringen van de uitstoot. Dat heeft geresulteerd in een vermindering van de emissies door restaurants en kantoren met 8,5% ten opzichte van basisjaar 2015 en 5,9% in de toeleveringsketen.

Terugdringen landbouwemissie

De meeste uitstoot komt uit de toeleveringsketen, met name uit de veehouderij. Met de nieuwe doelstellingen richt McDonald’s zich op het terugdringen van emissies in de landbouw, in het landgebruik en in de bosbouw. De fastfoodketen heeft onder meer als doel om tegen 2030 geen grondstoffen in haar toeleveringsketens te gebruiken die een link hebben met ontbossing.

Temperatuurstijging beperken tot 1,5 graden

Wetenschappers van de Verenigde Naties zeggen dat de netto-uitstoot van de wereld tegen 2050 tot nul moet zijn gedaald om de stijging van de mondiale temperatuur te beperken tot niet meer dan 1,5 graden ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Bedrijven over de hele wereld sluiten zich aan bij het zogenoemde Science Based Targets-initiatief om zich op bedrijfsniveau in te spannen voor de maximale opwarming van de aarde van 1,5 graden.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin