Doorgaan naar artikel

Samenwerking Meatable met Singaporese kweekvleesfabrikant

Het Nederlandse Meatable gaat een samenwerking aan met ASCO Aster om hun kweekvleesproducten op de markt te introduceren. Meatable maakt varkensvleesproducten. - Foto: Meatable premium

Het Nederlandse Meatable gaat een samenwerking aan met ASCO Aster om hun kweekvleesproducten op de markt te introduceren. Meatable maakt varkensvleesproducten. - Foto: Meatable

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable is een samenwerking aangegaan met ESCO Aster voor de productie van varkensvlees. In 2024 willen de bedrijven dumplings en worstjes aanbieden in Singapore.

Met de samenwerking maakt Meatable de eerste stap op de Singaporese markt. ESCO Aster is het eerste en enige bedrijf dat kweekvlees mag maken van de Singaporese overheid. Het is daarmee ook het enige bedrijf ter wereld dat kweekvlees mag verkopen. Zowel Meatable en ESCO Aster richten zich op de productie van varkensvlees. In het persbericht laat Meatable weten dat het samen gaat werken aan het opschalen van de productie en kennisuitwisseling.

In 2024 moeten de producten in restaurants geserveerd worden en in 2025 moeten de worstjes en dumplings ook in het supermarktschap liggen. Meatable kan gebruikmaken van de productiefacaliteit van ESCO Aster. Een jaar geleden ging het Delftse bedrijf ook een samenwerking aan met DSM voor de ontwikkeling van een kweekmedium.

Singapore

Singapore is het enige land ter wereld dat gecultiveerd vlees voor consumptie heeft goedgekeurd. Veel kweekvleesbedrijven richten daarom op deze markt om hun producten te verkopen. In juni 2020 kreeg ESCO Aster de toestemming om hun varkensvlees te verkopen in de stadsstaat. De bedrijven willen het afzetgebied vergroten, maar zijn afhankelijk van overheden in het goedkeuren van kweekvlees voor consumptie. Onlangs presenteerde Meatable hun eerste product.

ESCO Aster is in 2017 opgericht in Singapore. Xiangliang Lin, CEO van ESCO Aster, noemt Meatable ‘Europese marktleider voor kunstvlees’ en zegt blij te zijn het Nederlandse bedrijf te ondersteunen in het op de markt brengen van hun eerste producten.

Lees meer over

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin