Meatless Farm start crowdfunding

15-06-2021 | |
In aanloop naar de Week Zonder Vlees liet Meatless Farm Amsterdam begin maart van dit jaar al kennis maken met haar producten. - Foto: ANP
In aanloop naar de Week Zonder Vlees liet Meatless Farm Amsterdam begin maart van dit jaar al kennis maken met haar producten. - Foto: ANP

De Britse producent van plantaardige vleesvervangers Meatless Farm begint een crowdfundingsactie. Daarmee biedt het consumenten de mogelijkheid in het bedrijf te investeren.

Meatless Farm probeert met de crowdfunding in eerste instantie tot 5 miljoen pond (€ 5,8 miljoen) op te halen. Investeerders kopen een converteerbare obligatie die tijdens de volgende financieringsronde, waarschijnlijk eind 2021, in aandelen wordt omgezet. Meatless Farm gaat het opgehaalde kapitaal gebruiken voor innovatie in haar gehele toeleveringsketen.

Investeringsronde

Tot voor kort beperkte de producent zich tot grotere investeerders. In de afgelopen drie jaar heeft het 38 miljoen pond (€ 44 miljoen) bijeen gekregen van particuliere investeerders en familie-investeerders. De crowdfunding is onderdeel van een grotere investeringsronde. De crowdfunding maakt voor een vijfde uit van het op te halen bedrag.

Morten Toft Bech, oprichter Meatless Farm: “Onze consumenten staan centraal bij Meatless Farm, dus door ons in dit stadium open te stellen voor individuele investeerders op een gunstig moment bieden we de kans om financiering te verstrekken die zowel Meatless Farm als de sector vooruit zal helpen, ervan uitgaande dat grote veranderingen alleen mogelijk zijn als we samenwerken.”

Actief in meer dan 20 landen

Meatless Farm werd in 2016 opgericht in het Verenigd Koninkrijk en is nu actief in meer dan 20 landen. Het bedrijf verplaatste recent zijn hoofdkantoor naar Amsterdam. In Almere heeft het sinds kort een samenwerking met Van Loon Groep voor de productie van vleesvervangers. Meatless Farm boekte in 2020 een netto-omzetgroei van 148%.

Kloosterman


Beheer