Skip to content

Meer mensen nodig in voedingssector om corona

Foto: ANP

Foto: ANP

Voedingsbedrijven, supermarkten en distributiecentra hebben duizenden nieuwe medewerkers nodig om aan de sterk gestegen vraag in de winkels vanwege het coronavirus te voldoen.

Volgens de personeelssite Indeed ligt alleen al in het Verenigd Koninkrijk de vraag naar personeel uit die sectoren 72% hoger dan een jaar eerder.

Werkloos horecapersoneel inzetten bij kippenbedrijf

Het Noord-Ierse kippenbedrijf Moy Park Food, een van de grootste in Europa, wil honderden nieuwe medewerkers aantrekken om de plotselinge stijging van de vraag van winkels het hoofd te bieden. Het gaat daarbij zowel om banen op de eigen pluimveehouderijen als in de vleesfabrieken.

Volgens een woordvoerder van Moy Park, in Nederland eigenaar van snackfabrikant Albert van Zoonen in Schagen, wordt vooral gekeken naar mensen die vanwege de sluiting van de horeca om het coronavirus voorlopig werkloos zijn omdat ze al ervaring hebben met strikte hygiënevoorschriften.

KraftHeinz: consument keert terug naar vertrouwd merkproduct

KraftHeinz heeft in een aantal Amerikaanse fabrieken een derde ploegendienst ingesteld om de productie op te voeren. “De vraag is enorm en onze kasstroom profiteert daar flink van”, zegt CEO Miguel Patricio.

In veel landen keert de consument die eerst voor biologisch en gezond ging, sinds de coronacrisis weer terug naar de oude vertrouwde merkproducten, aldus de topman van KraftHeinz dat in Nederland ook een reeks van die merken voert. Patricio was oorspronkelijk van plan in mei een nieuw herstructureringsplan te presenteren, maar de vraag rijst of dat onder de huidige omstandigheden nog nodig is.

Kellogg: vraag naar langhoudbare voeding geëxplodeerd

Ook de fabrikant van ontbijtgranen en snackproducten Kellogg zoekt extra personeel, zowel in de Verenigde Staten als voor zijn Europese fabrieken. “De vraag is geëxplodeerd, zeker ook omdat onze voedingswaren langer houdbaar zijn”, aldus een woordvoerder van een fabriek van Kellogg in Manchester. “We trachten alle voeding te maken waar maar behoefte aan is, maar daar hebben we wel meer handen voor nodig.”

Op Wall Street behoort Kellogg ook tot de weinige bedrijven waarvan de koers de laatste tijd is gestegen.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van Kellog en andere agrifood-bedrijven in de beursindex op Foodagribusiness.nl/markt

Snel delen

Afbeelding
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin