Meer omzet en winst in 2020 voor Vreugdenhil

03-09-2021 | Laatste update op 14-02 | |
CEO Albert de Groot van Vreugdenhil spreekt zijn dank uit aan de circa 800 melkveehouders die leveren aan de zuivelaar. - Foto: Koos Groenewold
CEO Albert de Groot van Vreugdenhil spreekt zijn dank uit aan de circa 800 melkveehouders die leveren aan de zuivelaar. - Foto: Koos Groenewold

Vreugdenhil Dairy Foods heeft in 2020 een omzet behaald van € 781 miljoen, 2% meer dan in 2019.

Het resultaat na belasting steeg nog iets harder en kwam uit op € 20,8 miljoen (plus 16%). Daarmee zet het zuivelbedrijf, dat is gespecialiseerd in de productie van melkpoeders, ondanks de coronapandemie een duidelijk betere resultaat neer dan in het voorgaande jaar.

Lees verder onder de grafiek.

Volgens CEO Albert de Groot mogen de medewerkers trots zijn op het resultaat. “In deze bijzondere tijden hebben we laten zien dat we een veerkrachtige organisatie zijn”, stelt De Groot vast in het bericht over de jaarcijfers.

Goede voeding relevanter

Volgens Vreugdenhil daalden prijzen fors bij aanvang van de coronacrisis, maar in de tweede helft van het jaar herstelden de prijzen. De Groot: “Goede voeding is wellicht relevanter dan ooit, wat terug te zien was in een groeiende vraag naar onze producten. Ook gedurende de coronacrisis en uitdagingen op het gebied van containertransport is Vreugdenhil in staat geweest haar klanten tijdig te leveren. Continuïteit in de leveringen is ongekend belangrijk in het veld waarin wij actief zijn.”

Melkprijs iets hoger

De Groot spreekt ook zijn dank uit aan de circa 800 melkveehouders die leveren aan de zuivelaar. Onder meer voor het nemen van de juiste maatregelen zodat de melk veilig opgehaald kon worden. In 2020 heeft Vreugdenhil 1,4 miljard kilo melk verwerkt. Dat komt neer op bijna 10% van de Nederlandse melkaanvoer.
De melkveehouders ontvingen een gemiddelde melkprijs van € 36,77 per 100 kilo melk bij een leverantie van 1,1 miljoen kilo melk met 4,42% vet en 3,57% eiwit. In 2019 kwam de melkprijs uit op € 36,35.

Esselink
Wim Esselink Voormalig redacteur


Beheer