Meer subsidie voor energiescherm in kassen

Schermen in glasgroenteproductie. - Foto: Peter Visser
Schermen in glasgroenteproductie. - Foto: Peter Visser

Glastuinders krijgen voor hun energieschermen en luchtbehandelingssystemen meer subsidie, omdat de kosten voor nieuwere systemen oplopen.

Minister Carola Schouten van LNV heeft via een publicatie in de Staatscourant de tarieven verhoogd in de subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG). Dat was nodig omdat de kosten voor dergelijke systemen zijn gestegen op de markt.

Betere, nieuwe systemen

Voor de luchtbehandelingssystemen is de verhoging het gevolg van betere nieuwe systemen die op de markt zijn gekomen. Voor deze systemen is de maximale subsidie verhoogd naar € 375.000 in plaats van € 187.500.

Voor een tweede energiescherm is het maximale subsidiebedrag verhoogd van € 150.000 naar € 250.000. Die verhoging moet vooral grotere bedrijven stimuleren een tweede energiescherm te plaatsen en zo meer energie te besparen.

Gedifferentieerd tarief

Voor kleinere kassen (minder dan 4 hectare) gaat het maximale subsidiebedrag naar € 8 per vierkante meter (was € 7). Voor grotere kassen wordt het bedrag € 7 per vierkante meter, in plaats van € 6.

Marktinformatie over energieprijzen zoals van diesel, gas, en elektra vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Verheul
Jeroen Verheul Redacteur


Beheer