Skip to content

Meer veldbonen voor vleesvervangers Vion

Het Nederlandse areaal veldbonen dat bedoeld is voor vleesvervangers van Me-at, de plantaardige tak van Vion, breidt dit jaar uit naar 60 hectare.

Updated on:
Nieuws
Food
Fabriek van Me-at, onderdeel van Vion Food Group. - Foto: ANP

Fabriek van Me-at, onderdeel van Vion Food Group. - Foto: ANP

Het Nederlandse areaal veldbonen dat bedoeld is voor vleesvervangers van ME-AT, de plantaardige tak van Vion, breidt dit jaar uit naar 60 hectare.

Dat vertelde directeur Willen Cranenbroek tijdens een bijeenkomst op de fabriek in Leeuwarden donderdag. Vorig jaar was het areaal nog 30 hectare. Een aantal weken geleden werd het eerste product op basis van Nederlandse veldbonen, een burger, geïntroduceerd in de Nederlandse retail. Binnenkort wordt de productlijn uitgebreid met plantaardige worstjes en gehakt.

Het doel van ME-AT is “zoveel als mogelijk Nederlandse grondstoffen” te gaan gebruiken. Net als bij vlees willen we gebalanceerde ketens bouwen met Nederlandse boeren”.

Cranenbroek sluit niet uit dat er in de toekomst ook producten op basis van andere Nederlandse grondstoffen dan veldbonen bij komen. De veldbonenketen werd opgezet in samenwerking met ZLTO, Agrifirm en Herba Ingredients.

ME-AT is de vleesvervangerstak van Vion. In 2019 werd een runderslachterij in Leeuwaren omgebouwd tot fabriek voor vleesvervangers.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin