Skip to content

Meeste aanvragen coronasteun door horeca en catering

Ruim 78% van de horecawerknemers vroeg NOW-steun aan.

Foto: Canva

Foto: Canva

Ruim 78% van de horecawerknemers vroeg NOW-steun aan.

In totaal ging het om 462.076 geholpen werknemers in de horeca en catering. Dat meldt het UWV. In totaal werd er € 23 miljard aan NOW-steun aan voorschotten uitgekeerd door het UVW. Welk aandeel hiervan richting de horeca ging is niet bekend. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende dat in de periode van 20 maart 2020 en eind september 2021 de horeca € 5,9 miljard aan coronasteun kreeg. Dat is loonkosten (NOW) en vaste lasten (TVL) bij elkaar opgeteld.

Over heel Nederland vroegen 162.000 werkgevers ondersteuning aan. Naast de horeca vroegen ook de meer dan de helft van de werknemers NOW-steun aan in de culturele sector (64%) en de detailhandel (52%).

NOW-regeling beëindigd

De NOW-regeling is per 1 april 2022 beëindigd. De bedrijven moeten de voorschotten van het UWV terugbetalen en zijn nu aan het kijken naar de definitieve tegemoetkomingen. De meeste aanvragen werden in de eerste periode uitgekeerd, een bedrag van € 7,9 miljard. 30% van de werkgevers vroegen alleen in deze periode NOW-steun aan.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin