Mèkkertaler geitenkaas biologisch product van 2022

13-01 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Mèkkertaler geitengatenkaas is tijdens de Biokennisweek verkozen tot biologisch product van het jaar 2022.

Kaasboerderij de Mèkkerstee ontving grote complimenten van de vakjury voor het innovatieve product. Het bereiden van biologische geitenkaas met mooie gaten is volgens de jury een vak apart. Van de 31 productinzendingen eindigde ‘Little Cow & Cookies ijs’ van The Organic Jersey Farm op de tweede plaats. ‘Oerbouillon Kip’ ging er met de derde plaats en de publieksprijs vandoor.

Biologisch geitenbedrijf met zorgtaak

De Mèkkerstee is een biologisch geitenbedrijf met eigen kaas- en ijsmakerij in Ouddorp (Zuid-Holland). Daarnaast beschikt de Mèkkerstee over een landwinkel en restaurant. Ook is er een zorgtak. In het bedrijf zijn zo’n dertig medewerkers met een psychische of verstandelijke beperking actief. Eigenaar Piet den Hertog omschreef deze tak recent nog als de essentie van het bedrijf. “Vandaar ook onze slogan ‘met zorg bereid’.”

Ruim 5.000 mensen konden de afgelopen weken, voorafgaand aan de Biokennisweek, hun stem uitbrengen op hun favoriete biologische product. Daar kwam vervolgens een top 5 uit, waaruit de vakjury op 12 januari een winnaar heeft geselecteerd.

Willem Veldman
Meer overBeheer