Doorgaan naar artikel

Melkaanvoer Duitsland groeit bijna 3%

De Duitse melkaanvoer is gestegen. Foto: Canva

De Duitse melkaanvoer is gestegen. Foto: Canva

De Duitse melkaanvoer bedraagt in april 2,68 miljoen ton. Ten opzichte van een jaar eerder is dat een stijging van 2,9%.

Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Duitse onderzoekscentrum voor landbouw en voeding (BLE). In tegenstelling tot de Nederlandse aanvoer groeit het verschil met vorig jaar. In februari en maart zakte de voorsprong ten opzichte van vorig jaar tot 2%, nadat het in januari nog 3,1% bedroeg.

Piek melkaanvoer

Duitse melkveehouders pieken nog in de mekproductie in april. De dagelijkse gemiddelde aanvoer bedraagt 89.587 ton melk. In maart van dit jaar lag die gemiddelde hoeveelheid nog bijna 1% lager. Van biologische melk werd in april 120.200 ton geleverd. Dat is in vergelijking met vorig jaar een stijging van 8,9%. Het niveauverschil met vorig jaar blijft vrij constant rond de 8 tot 9%. Na een flinke dip in de import van zuivel uit andere Europese landen, stijgt deze in april met 18,1% tot 86.748 ton. In maart werd ‘slechts’ 4% meer melk geïmporteerd ten opzichte van een jaar eerder.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin