Doorgaan naar artikel

Melkprijs Vreugdenhil € 0,80 lager

Vreugdenhil verlaagt de melkprijs nadat het in augustus de melkprijs gelijk hield aan juli. Foto: Koos Groenewold

Vreugdenhil verlaagt de melkprijs nadat het in augustus de melkprijs gelijk hield aan juli. Foto: Koos Groenewold

Vreugenhil Dairy Foods verlaagt de melkprijs van september met € 0,80 en betaalt een basisprijs van € 38,70 per 100 kilo melk uit. Melkveehouders die recht hebben op kwaliteits-, weide- en duurzaamheidstoeslag kunnen dit bedrag op zien lopen tot € 40,80 per 100 kilo melk.

Gemiddelde melkprijs € 45 per 100 kilo melk

Vreugdenhil verlaagt de melkprijs nadat het in augustus de melkprijs gelijk hield aan juli. De gemiddelde melkprijs over de eerste negen maanden ligt met € 45 per 100 kilo melk inmiddels ruim € 9 lager dan het gemiddelde over de dezelfde periode vorig jaar. Vreugdenhil is overigens niet de enige met een prijsdaling. FrieslandCampina verlaagde de melkprijs met € 2,00 en A-ware kwam met een melkprijs die € 1,75 lager ligt.

De biologische melkprijs van Vreugdenhil daalt in september met € 1,09 en komt uit op een maximale prijs van € 56,86 per 100 kilo melk. Inmiddels is de biologische melkprijs bijna € 11 lager dan deze in januari was. Bovengenoemde prijzen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin