Melkprijs Vreugdenhil zakt € 5,50 in maart

10-03 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Vreugdenhil verlaagt de melkprijs voor maart met € 5,50 en komt uit op € 48,97 per 100 kilo melk. Melkveehouders die recht hebben op weide- en duurzaamheidstoeslag, kunnen dat nog op zien lopen tot € 51,07 per 100 kilo melk.

Vreugdenhil volgt hiermee andere zuivelverwerkers die voor maart een flink lagere melkprijs afgeven, maar komt lager uit dan FrieslandCampina, A-ware en Arla Foods.

Biologische melkprijs zakt licht

De biologische melkprijs van Vreugdenhil voor maart is vastgesteld op € 64,67 per 100 kilo melk. Dat is een daling van 67 cent ten opzichte van de € 65,34 in februari. In vergelijking met de melkprijs van januari daalt die van februari met € 2,48. Gemiddeld over de eerste drie maanden komt de berekende prijs uit op € 65,95, bijna € 8 hoger dan over dezelfde periode vorig jaar.

Vreugdenhil liep dit jaar een maand achter met het bekendmaken van de biologische melkprijs, maar heeft dit bij de publicatie van de melkprijs van maart weer gelijk getrokken. Vreugdenhil gebruikt vanaf deze maand hetzelfde systeem als bij reguliere melkveehouders om de melkprijs aan biologische melkveehouders te communiceren. De bovengenoemde bedragen zijn exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is inmiddels in mindering gebracht.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer