Mengvoeromzet AgruniekRijnvallei plust 5%

07-01-2022 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) noteert over 2021 5% meer voeromzet ten opzichte van een jaar eerder.

De totale voeromzet nam toe met 3%. In alle sectoren wist het bedrijf nieuwe klanten te werven, wat leidde tot een positieve klantenbalans en een grotere afzet. In zowel de pluimvee-, varkens- als rundveevoeders was een plus te zien in de omzet. In de enkelvoudige voeders was ‘een bescheiden min’ te zien door de hoge grondstofprijzen. Ook in de plantaardige sectoren was er een positieve omzetontwikkeling.

Vraaggestuurde ketens

AR zette afgelopen jaar onder andere in op passende voersamenstellingen voor bedrijven die meedoen aan vraaggestuurde ketens en efficiënte inzet van de productielocaties. Volgens de coöperatie kiezen agrarisch ondernemers steeds vaker voor deelname in vraaggestuurde ketens omdat dat, in tijden van hoge kosten en politieke onzekerheid, meer afzetzekerheid geeft en leidt tot een beter rendement voor de hele keten.

Rijnzate en Welkoop-winkels

Op de op- en overslaglocatie van grondstoffen Rijnzate stond het volume onder druk. Dat kwam omdat de aanvoer van grondstoffen naar fabrieken meer via de weg en per trein plaatsvond in plaats van over het water. De negen Welkoop-winkels van AR draaien het beste resultaat ooit. De omzet groeide, net als voorgaande jaren.

Kloosterman


Beheer