Skip to content

Merkenruzie tussen Fonterra en Bega Cheese

Updated on:
Bedrijven
Nieuws

Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra en het Australië Bega Cheese ruziën over het gebruik van het merk Bega. Deze week staan beide partijen in de Australische rechtbank, zo meldt ABC.

Er is verschil van mening over een in 2002 gesloten deal voor het gebruik van het Bega-merk in licentie door Fonterra. De overeenkomst liep goed tot 2017. In dat jaar nam Bega Cheese een aantal Kraft-producten over van voedingsbedrijf Mondelez International.

Bega Cheese verving het Kraft-merk op de producten door een Bega-merk dat sterk lijkt op het keurmerk zoals in licentiegebruik door Fonterra. Daarmee houdt Bega zich volgens Fonterra niet aan de gemaakte afspraken. Bega zou niet zomaar, zonder toestemming van Fonterra, nieuwe producten onder Bega-merk op de Australische markt mogen brengen.

‘Fonterra promoot Bega-merk niet genoeg’

Volgens Fonterra tast de actie van Bega Cheese de commerciële waarde van het licentiekeurmerk aan door verzwakking van het onderscheidend vermogen. Bega Cheese gaat in de tegenaanval en geeft aan dat Fonterra in de afgelopen jaren weinig werk heeft gemaakt van promotie van het Bega-merk, terwijl dit wel zou zijn afgesproken.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin