Met moeite nog 5 cent bij de blankvleeskalveren

26-11-2021 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

De prijzen van blankvleeskalveren stijgen nog beperkt met gemiddeld 5 cent per kilo geslacht gewicht. De notering O-/P+-kwaliteit bedraagt daarmee € 5,13 per kilo geslacht gewicht (exclusief btw).

Net als vorige week zijn onzekerheden rondom corona steeds beter voelbaar in de afzetmarkten van kalfsvlees. Verkopers geven wel nadrukkelijk aan dat de situatie in Zuid-Europa minder kritisch is dan in landen als Nederland en Duitsland. Ook loopt afzet naar retail en slagerijen goed door, maar vooral de horeca is een stuk terughoudender. Dat geeft met name wat prijsdruk op de duurdere delen van het kalf.

Prijzen stijgen licht

De voortdurende krapte aan vleeskalveren blijft ook in deze situatie een belangrijke stuwende kracht achter de noteringen. De verwachting is dat prijzen de komende weken nog licht kunnen stijgen. In een normaal jaar vindt rond deze tijd de maximale verwaarding van het kalf plaats. De kansen voor een gedroomde € 6 per kilo (of € 5,50 exclusief btw) zijn daarom een heel stuk geslonken. De prijs ligt evenwel nog altijd € 1,19 boven het niveau van vorig jaar.

Prognose: beperkte prijsverhoging.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer