Doorgaan naar artikel

Metro Group verkoopt supermarktketen Real

Foto: ANP

Foto: ANP

De Duitse Metro Group stoot zijn supermarktketen Real definitief af.

De keten met 276 filialen in Duitsland is verkocht aan vastgoedinvesteringsmaatschappij SCP Group, een van oorsprong Russische onderneming die gevestigd is in Luxemburg. Veruit de meeste Real-winkels zullen door de nieuwe eigenaar worden doorverkocht. Een klein aantal (50) vestigingen zal nog twee jaar doordraaien onder het Real-label.

Verdere concentratie voedingsretailmarkt

De verkoop van Real leidt tot een verdere concentratie van de voedingsretailmarkt in Duitsland en daarmee de marktmacht van de overblijvende spelers, vrezen waarnemers. Niet onwaarschijnlijk is dat er bij leidende ketens als Edeka en Lidl belangstelling bestaat om aantrekkelijk gelokaliseerde Real-winkels over te nemen.

Onderhandelingen traag

De verkoop van Real stond sinds 2018 op de agenda, maar de onderhandelingen over een akkoord verliepen traag. Het woensdag door de partners bereikte akkoord levert Metro netto € 300 miljoen op. De ondernemingswaarde van Real komt volgens de gezamenlijk uitgegeven verklaring op € 1 miljard.

Horeca en detailhandel

Metro gaat met zijn groothandelsmarkten in Duitsland en daarbuiten door als leverancier voor de horeca en kleinere detailhandelsbedrijven. In Nederland heeft Metro groothandelsmarkten onder de naam Makro.

Snel delen

Image
Wim Verseput

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin