Skip to content

Milcobel gaat wei leveren aan Arla Foods Ingredients

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel gaat de wei die vrijkomt uit de mozzarellaproductie leveren aan Arla Foods Ingredients.

Productie van mozzarella. - Foto: Canva premium

Productie van mozzarella. - Foto: Canva

De Belgische zuivelcoöperatie Milcobel gaat de wei die vrijkomt uit de mozzarellaproductie leveren aan Arla Foods Ingredients.

Arla gaat de grondstof gebruiken voor de productie van gespecialiseerde ingrediënten voor premium eiwitproducten. Zo haalt het bedrijf er melkvetglobulemembraan uit voor babyvoeding en weiproteïnehydrolysaten voor medische voeding.

Henrik Andersen, CEO van Arla Foods Ingredients, zegt: “Het uitgangspunt voor deze overeenkomst was de groeiende vraag naar hoogkwalitatieve, gespecialiseerde proteïne-ingrediënten. We kozen voor een samenwerking met Milcobel vanwege de hoge standaarden die het hanteert en de bevoorradingszekerheid die het bedrijf weet te bieden.”

De wei die vrijkomt bij de productie in de fabriek in Langemark wordt momenteel geleverd aan de feed- en foodindustrie. Vanaf 2024 zal de wei in andere producten gebruikt worden.

Investeren in aanpassingen fabriek

Voor de samenwerking moet Milcobel investeringen doen voor het aanpassen van de fabriek. Zo moet er een ‘aanzienlijk bedrag’ geïnvesteerd worden in de ultrafiltratie voor de wei. Deze fabrieksaanpassingen zullen ook invloed hebben op de productie van mozzarella, zo vertelt Francis Relaes, Managing Director van Milcobel Premium Ingredients aan nieuwssite Vilt.be. “De benodigde aanpassingen in de fabriek hebben als gevolg dat de kwaliteit van mozzarella nog verder omhooggaat waardoor ook hier meer afzetmogelijkheden ontstaan”.

Milcobel verwacht dat de meerwaarde die uit de wei kan worden gehaald tot € 1 extra melkgeld oplevert voor leden-melkveehouders.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin