Milcobel verhoogt met 75 cent, blijft achter A-ware

08-06 | |
RMO van Milcobel haalt melk op bij een melkveehouder. - Foto: Peter Roek
RMO van Milcobel haalt melk op bij een melkveehouder. - Foto: Peter Roek

Milcobel betaalt de leden over juni een melkprijs van € 36,17 per 100 liter, 75 cent meer dan over mei werd uitbetaald.

De raad van bestuur heeft hiertoe besloten op basis van de huidige marktsituatie en positie van Milcobel, zo wordt meegedeeld. De genoemde melkprijs betreft niet de wettelijke melkprijs, maar de reële melkprijs bij 43 gram vet en 35 gram eiwit per 100 liter melk.

Milcobel 91 cent onder de prijs van A-ware

Hiermee blijft Milcobel 91 cent onder de melkprijs van € 37,08 per 100 liter die Royal A-ware vorige week bekendmaakte voor België. De prijs van Milcobel geldt echter bij een volume van 650.000 liter per jaar, terwijl de melkprijs van A-ware geldt bij een twee keer zo groot volume. Extra kwantumtoeslag lijkt een deel van het verschil te bepalen. Beide ondernemingen hanteren wel dezelfde gehaltes voor vet en eiwit.

Eko-Holland houdt biologische melkprijs gelijk

Het Nederlandse Eko-Holland houdt de biologische melkprijs voor juni voor de derde achtereenvolgende maand gelijk op € 51,05 per 100 kilo, terwijl de biologisch-dynamische melkprijs voor de vierde maal constant blijft op € 57,60.

DeltaMilk

DeltaMilk betaalt over juni een basismelkprijs van € 38,03 per 100 kilo. Via toeslagen kan daar nog tot € 6,50 bij worden verdiend. Daarvan bestaat € 5,00 uit AH-toeslag, die alleen geldt voor een deel van de Delta-leden.

van der Horst

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.