Doorgaan naar artikel

Milcobel verlaagt melkprijs mei met € 1

Milcobel ziet een verdere daling van de melkprijzen, onder invloed van de internationale zuivelmarkten. Foto: Canva

Milcobel ziet een verdere daling van de melkprijzen, onder invloed van de internationale zuivelmarkten. Foto: Canva

Milcobel verlaagt de kale melkprijs met € 1 en betaalt in mei € 39 per 100 liter melk uit. Dat is gebaseerd op 43 gram vet per liter en 35 gram eiwit.

Volgens de Belgische zuivelverwerker resulteert dat in een reëel uitbetaalde melkprijs van € 43,20 per 100 liter. Daarin zijn de maximale premies voor kwaliteit en hoeveelheid meegenomen.

Verdere daling melkprijs

Milcobel ziet een verdere daling van de melkprijzen, onder invloed van de internationale zuivelmarkten. Kosten op het melkveebedrijf blijven volgens de verwerker hoog en de impact van het slechte weer op de voorjaarswerkzaamheden zorgt voor bijkomende onzekerheid. Met de standaardprijs van € 39 en de bijkomende premies presteert het bedrijf naar eigen zeggen in lijn met internationale concurrentie. De situatie blijft volgens Milcobel zodanig vluchtig, dat niemand zich waagt aan voorspellingen voor de komende maanden.

Op basis van Nederlandse standaardwaarden van 4,45% vet en 3,58% eiwit komt de door Boerderij berekende melkprijs uit op € 41,58 per 100 kilo uit. Dit is exclusief btw en de bijdrage van 5,5 cent aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Beheer
WP Admin