Doorgaan naar artikel

Milcobel verlaagt melkprijs met € 0,50

Foto: Canva

Foto: Canva

Milcobel verlaagt de melkprijs voor augustus met 50 cent, die daardoor uitkomt op een standaard melkprijs van € 37 per 100 liter.

Een melkveehouder die recht heeft op maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid kan rekenen op € 41,55 per 100 liter. Deze prijzen zijn gebaseerd op 43 gram vet en 35 gram eiwit per liter. Omgerekend naar Nederlandse standaardwaarden van 4,45% vet en 3,58% eiwit komt de basismelkprijs uit op € 39,46 per 100 kilo, een verlaging van 53 cent ten opzichte van juli. De berekende melkprijs is hierdoor vanaf januari met ruim € 14 gezakt. Veel andere zuivelverwerkers hebben de melkprijs voor augustus op hetzelfde peil gehouden. Lactalis Leerdammer verlaagde net als Milcobel deze maand juist wel de melkprijs.

Zomermodus zuivelmarkt

Volgens de Belgische zuivelonderneming verkeert de zuivelmarkt nog in een zwakke zomermodus, waarbij de vraag achterblijft en weinig transacties worden gedaan. Hierdoor vertoont de markt geen uitgesproken positieve trends. Hierdoor is er een grote volatiliteit. Dat zorgt voor continue druk op de melkprijzen.

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin