Skip to content

Miljoenen voor insectenkweker Protifarm

Updated on:
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: Protifarm -

Foto: Protifarm

Insectenkweker Protifarm uit Ermelo krijgt miljoenen om uit te bouwen. Het geld komt van Oost NL, het economisch ontwikkelingsbedrijf van Gelderland, Overijssel en het ministerie van Economische Zaken.

Hiermee kan het bedrijf voedingsingrediënten gemaakt van de larven van buffalokevers op de markt brengen in Noord-Amerika en Azië.

Duurzamer dan dierlijk en plantaardig alternatief proteïne

Protifarm is volgens Oost NL ‘wereldwijd pionier op het gebied van de productie van ingrediënten uit insecten’. Het bedrijf kweekt de buffalokevers (Alphitobius laevigatus) in rijen kratten boven elkaar. De dieren eten resten uit de voedingsindustrie. Van de larven worden poeders gemaakt die worden verwerkt in onder meer noedels, repen en eiwitshakes. De poeders zijn duurzamer dan dierlijke en plantaardige alternatieven voor proteïne.

Lees verder onder de tweet

Oost NL steunt het bedrijf omdat de verwerking van insecten ‘een oplossing is voor de snel toenemende vraag naar duurzame en gezonde voeding’. Hoeveel geld Protifarm precies krijgt, wil Oost NL uit bedrijfseconomisch oogpunt niet zeggen. Oost NL beschikt over een fonds van € 330 miljoen.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin