Minder betaald voor slachtkoeien, afzet van rundvlees moeizaam

16-01 | |
rundvlees
Consumenten zijn erg terughoudend met het kopen van rundvlees. Foto: Canva

Een groeiend aanbod en een hele rustige vraag naar slachtdieren kenmerkte de start van deze week. Op het moment valt de vraag naar rundvlees terug.

Het aanbod op de veemarkt in Bunnik bedraagt 78 slachtkoeien. Dat zijn 5 koeien meer dan op de vorige marktdag. Consumenten zijn erg terughoudend met het kopen van rundvlees. Na dure maand december maakt iedereen een pas op de plaats. De noteringen op de veemarkt daalden met 10 cent. De notering van een koe van O-kwaliteit komt uit tussen € 3,75 en € 3,95 per kilo geslacht gewicht.

Vee&Logistiek ook lager

Vorige week verlaagde Vee&Logistiek de noteringen voor slachtkoeien ook met 5 cent op basis van de handel in die week. In het voor ons belangrijke afzetland Duitsland is de situatie positiever. Het aanbod van slachtkoeien is matig, terwijl de vraag naar rundvlees goed doorloopt. De prijzen voor slachtkoeien hebben sinds de jaarwisseling stappen naar boven gezet. In ons land is het verschil met vorig jaar verder verkleind tot 45 cent per kilo. Door moeizame afzet van rundvlees moet de komende week rekening worden gehouden met aanhoudende prijsdruk.

Prognose: prijsdruk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer