Minder kooplust op Duitse varkensmarkt

De onzekerheid neemt toe op de Duitse varkensmarkt. Door de verminderde slachtcapaciteit is het aanbod van krap ineens ruim geworden.

Dat is ook goed terug te zien op internetbeurs Teleporc. Waar de afgelopen weken telkens ongeveer tien koppels te veilen warden, werden op de dinsdagveiling deze week vijftien partijen aangeboden.

Hoewel het inzetbedrag gelijk bleef op € 1,66 per kilo, bleek de kooplust duidelijk afgenomen. De meeste partijen kwamen niet verder dan drie of vier biedingen. Slechts één partij evenaarde de gemiddelde prijs van de vrijdagveiling, de rest bleef er allemaal onder. Ook tekenend was dat op een aantal partijen niet eens een bod werd uitgebracht.

De gemiddelde veilingprijs daalde daardoor van € 1,70 naar € 1,69 per kilo geslacht gewicht. Dat verkleint de voorsprong op de toonaangevende Duitse varkensprijs naar drie cent. Daar waar een verschil van vijf cent voor een stabiele markt staat, ligt prijsverlaging op de loer. Toch verwacht varkensvakbond ISN die deze week niet. De positieve effecten van de vleeshandel houden de koers recht.

Prognose: stabiele prijs.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.