Minder omzet voor zaad- en middelenbedrijf Corteva

06-08-2020 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Corteva maakte afgelopen kwartaal 7% minder omzet. Over het eerste halfjaar nam de omzet van de gewasbeschermingsmiddelen- en zadenfabrikant toe met 2%. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf woensdag publiceerde.

De omzet in het tweede kwartaal was lager dan in dezelfde periode vorig jaar, omdat veel verkopen verschoven waren naar het eerste kwartaal. In Noord-Amerika waren de weersomstandigheden in het eerste kwartaal goed en het in te zaaien maisareaal groter, waardoor de inzaai van mais naar voren geschoven werd.

Divisie gewasbeschermingsmiddelen

De divisie gewasbeschermingsmiddelen was in het eerste halfjaar goed voor een omzet van $ 3,2 miljard, een daling van 4%. Positieve invloed op het verkochte volume had de introductie van nieuwe middelen, waaronder Rinskor en Arylex. In het tweede kwartaal was er een daling van het volume van 7%, doordat een jaar eerder meer middelen werden verkocht dan normaal.

Zadendivisie

De omzet van de zadendivisie nam in de eerste zes maanden van 2020 toe met 6% tot $ 6 miljard. Het verkochte volume steeg met 6%. In het tweede kwartaal was er echter een daling van de omzet, met een 3% kleiner verkocht volume vanwege de eerder genoemde reden van verschuiving naar het eerste kwartaal. Wel werd er toen meer zaad voor sojabonen en andere oliehoudende zaden verkocht.

Coronacrisis

Corteva ziet dat de vraag en prijzen voor mais nog niet hersteld zijn van voor de coronacrisis. Een derde van alle Amerikaanse mais wordt gebruikt voor de productie van ethanol, waar minder vraag naar is voor biobrandstoffen vanwege reisbeperkingen.

Nettoresultaat

Het nettoresultaat in het tweede kwartaal kwam uit op $ 760 miljoen, tegenover een verlies van $ 608 een jaar eerder. Voor de eerste zes maanden steeg het resultaat van -$ 444 miljoen vorig jaar naar $ 1,03 miljard dit jaar.

Kloosterman


Beheer