Minder overslag agribulk haven Rotterdam

28-04 |
Foto: ANP
Foto: ANP

In de haven van Rotterdam werd in het eerste kwartaal 8,6% minder agribulk overgeslagen dan in dezelfde periode vorig jaar.

De totale overslag kwam uit op 2,3 miljoen ton, tegenover 2,5 miljoen ton in 2020. Volgens Havenbedrijf Rotterdam komt de daling door ruime voorraden. Er werd in het eerste kwartaal ruim 2 miljoen ton agribulk aangevoerd in de haven. Dat is 4,5% minder dan vorig jaar. Wat betreft afvoer was er een daling van ruim 38%. Er werd 188.000 ton afgevoerd, tegenover 304.000 ton in 2020. Binnen het segment overig nat massagoed groeide de overslag van biobrandstoffen licht. De overslag van plantaardig massagoed en chemie daalden.

Overslag van biomassa

Het totale volume van goederen dat werd overgeslagen was 3% meer. De grootste toename was er in de overslag van biomassa met 36,7%. Vorig jaar was in dezelfde periode nog sprake van een daling van ruim 9 procent door de impact van de coronacrisis. Daarmee zet de haven een stap richting herstel, maar het niveau van voor de coronacrisis is nog niet bereikt. Er werden in de afgelopen periode 4,5 procent meer containers afgehandeld. Het volume groeide volgens het Havenbedrijf Rotterdam door de sterke vraag naar consumentengoederen. De toename van biomassa kwam door de sterk opgevoerde stook van de Amer 9 centrale in Geertruidenberg.

Kloosterman

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.