GroenlandGroup wil pluimveeslachter Van den Bor overnemen

06-05 | |
GroenlandGroup
De overname betreft alleen de slachterij in Nijkerkerveen. - Foto: Hans Prinsen

Kipverwerker GroenlandGroup wil pluimveeslachterij Van den Bor in Nijkerkerveen overnemen.

GroenlandGroup is een grote speler in de pluimveesector. Het bedrijf, dat onderdeel is van de grote Duitse PHW Gruppe waartoe het grote Wiesenhof behoort, is ook het moederbedrijf van slachterij Esbro in Wehl.

Groeiambities GroenlandGroup

In een verklaring op zijn website stelt GroenlandGroup dat de overname in de groeiambitie van het bedrijf past. Beide bedrijven bedienen zowel de retail als de verwerkende industrie met pluimveevlees. Naast de activiteiten in het segment pluimvee, positioneert GroenlandGroup zich steeds meer als leverancier van alternatieve eiwitbronnen. Met het bedrijf Vergroen in Bergambacht wordt er invulling gegeven aan een breed assortiment vegetarische producten

Locatie in Meppel valt buiten de overname

Opvallend is dat de overname alleen de slachterij in Nijkerkerveen betreft. De tweede locatie van de slachterij, Van den Bor pluimveeverwerking in Meppel, valt buiten de overname. De overname moet overigens nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteit en zal met terugwerkende kracht op 1 januari 2021 ingaan.

Reeks van overnames

Sinds het begin van de coronacrisis is het onrustig in de pluimveesector. Slachterij Frisia/CFG is overgenomen door Plukon, pluimveeslachterij GPS in Nunspeet ging failliet, Van Miert en Clazing bundelden hun krachten en ook pluimveeslachterij Jan van Ee verwisselde onlangs van eigenaar.

Pluimveehouders maken zich zorgen over de machtsbundeling aan de kant van hun afnemers. Zij noemen het slecht voor de sector dat weer een kleine zelfstandige slachterij opgaat in een groter geheel.

Lees ook: Speelveld op kuikenmarkt verandert door corona

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.