Skip to content

Moederbedrijf Johma verkoopt Poolse fabriek door sancties

Signature Foods verkoopt het Poolse Maga Foods omdat zij werden geraakt door de sancties van de Poolse regering.

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Signature Foods verkoopt het Poolse Maga Foods omdat zij werden geraakt door de sancties van de Poolse regering. Het bedrijf is verkocht aan het lokale personeel.

Het bedrijf stond op de Poolse sanctielijst door relaties met Rusland. Signature Foods was tot voor kort in handen van investeringsmaatschappij Pamplona Capital Management, in handen van de Russische miljardair Alexander Knaster. Pamplona belegde onder andere met geld van Russische oligarchen die op de sanctielijsten van de EU en VS staan. Signature Foods verkoopt Maga Foods nu aan het personeel, zodat de productie weer op gang kan komen. Tegenover Het Financieele Dagblad zegt directeur en eigenaar van Signature Foods, Erik Bras, dat de schade van het stilvallen van de fabriek wordt geschat tussen de € 5 en € 10 miljoen.

Fabriek ligt volledig stil

De fabriek in Warschau ligt al twaalf weken volledig stil en het personeel mocht niet uitbetaald worden. Ongeveer de helft van het personeel betaalde ‘een symbolisch bedrag’ voor de aandelen. De verkoop is een kleinere kopie van de ‘truc’ die Signature Foods begin dit jaar ook al uithaalde. Toen kocht het management van Signature Foods de eigen aandelen terug van Pamplona. Dit werd bekostigd met een lening van Pamplona. De investeringsmaatschappij had tot dat moment driekwart van de aandelen in handen.

Signature Foods

Signature Foods is bekend van salade- en boordbelegmaker Johma, maar heeft ook Heksenkaas en Vlammetjes en Kaastengels in de portefeuille. Pamplona kocht Signature Foods in 2020 van het Britse IK Investment.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin