Moeilijke periode voor blankvleeskalveren

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De vrees dat er een flinke prijsval zou zijn in de blankvleesmarkt, komt niet helemaal uit.

Toch moesten de prijzen van de kalveren weer wat terrein prijsgeven. De gemiddelde prijs voor blank kalfsvlees ligt op € 3,96, maar de prijsrange is groter geworden.

Vier slachtdagen

De afzet liep iets vriendelijker dan vooraf werd ingeschat. Er is flink doorgeslacht afgelopen week. Door de vierdaagse werkweek is er absoluut gezien wel minder kalfsvlees op de markt gekomen. Dit kan een dempende werking geven. Slachterijen verwachten ook in de komende weken een zeer moeizame vleesmarkt te betreden, maar kijken uiteraard toch al met een schuin oog naar de mogelijkheden van de versoepelingen die eraan zitten te komen. Maar die worden, zoals het er nu naar uitziet, in ieder geval met een week uitgesteld. Ook Europees is het nog geen uitgemaakte zaak en kampen meerdere landen met verscherpte regels ten aanzien van corona.

Voor de komende tijd verwachten integraties door een aanhoudend aanbod verder dalende prijzen.

Prognose: verder zakkende prijs.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.