Moeizaam verloop slachtkoeienhandel

08-09 | |
De consumptie van rundvlees neemt af, omdat consumenten voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. - Foto: Canva
De consumptie van rundvlees neemt af, omdat consumenten voorzichtiger zijn geworden met hun uitgaven. - Foto: Canva

De situatie op de slachtkoeienmarkt is ongewijzigd moeizaam.

Op basis van de noteringen op de veemarkten is dat deze week wat minder duidelijk af te lezen. Op de veemarkt in Leeuwarden bleven de noteringen stabiel.

Meer slachtingen

Ook in de rechtstreekse handel is de druk door het aanbod merkbaar. Vorige week kwam het aantal slachtingen uit op 10.263 in die week. Een stijging van bijna 10% ten opzichte van een week eerder. Door de hitte van de afgelopen tijd is de uitval al wat groter, maar ondernemers selecteren wat strenger uit om niet in de problemen te komen met voer en productieruimtes.

Het aanbod blijft de komende tijd stevig. In de slacht- en verwerkingsbedrijven is het heel lastig om personeel te vinden. Vooral in de laatste branche is het moeilijk de verwerkingscapaciteit op peil te houden.

Minder consumptie

De consumptie van rundvlees gaat een stuk moeizamer nadat de vakanties beƫindigd zijn. Dat heeft alles te maken met de gestegen kosten, waardoor consumenten veel voorzichtiger zijn geworden met uitgaven. Ook voor de komende week houdt men rekening met een verdere verlaging van de slachtkoeienprijzen.

Prognose: lagere prijzen slachtkoeien.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer