Moeizame afzet van blankvlees

Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

In de blankvleesmarkt verliep het afgelopen moeizamer dan de week ervoor.

Slachterijen zien de vraag verder afnemen, waardoor prijsdruk ontstaat op de verschillende onderdelen. Aan de andere kant is het aanbod ook niet overdreven groot. Het terugbrengen van de slachtleeftijd in december geeft slachterijen speling om zoveel te slachten als er vraag is. Maar die speling droogt op door de lagere aantallen die aan de slachthaken komen. De Boerderij-notering blank kalfsvlees voor zwartbonte kalveren blijft staan op maximaal € 4,06 per kilo geslacht gewicht.

Kleine Europese vraag

Het blijft hard werken voor de ondernemingen om de afzet te houden. In Duitsland verloopt de afzet erg stroef, door de strenge coronaregels. De afzet naar Italië is wat beter dan in Duitsland, maar houdt ook al niet over. In Frankrijk verloopt de verkoop van kalfsvlees nog steeds goed. Om daar van te profiteren is lastig, doordat consumenten kiezen voor inlands kalfsvlees. De ruimte om kalveren door te schuiven wordt kleiner, maar een stabiele prijs is deze week mogelijk.

Prognose: moeizaam stabiel.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.