Moeizame handel houdt prijs slachtkoe gelijk

09-03 |
Vooral de vraag naar gehakt en andere goedkope rundvleesonderdelen blijft gewoontjes. - Foto: Canva/jinglemarket
Vooral de vraag naar gehakt en andere goedkope rundvleesonderdelen blijft gewoontjes. - Foto: Canva/jinglemarket

In de handel van slachtkoeien verloopt het moeizamer. Het aanbod van slachtdieren neemt niet echt af.

Op de veemarkt in Leeuwarden bedraagt het aanbod op de marktdag 505 dieren. Dat is ongeveer hetzelfde niveau als een week eerder.

Vraag naar rundvlees valt tegen

De vraag naar slachtkoeien is maar gewoontjes, doordat de verkopen verder in de rundvleessector tegenvallen. Vooral de vraag naar gehakt en andere goedkope rundvleesonderdelen blijft gewoontjes in de aanloop naar het voorjaar. Slachterijen hebben moeite om het rundvlees voor dezelfde prijzen te verkopen. Luxe onderdelen lijken voorzichtig wat beter verkocht te kunnen worden.

Een handelaar ziet dat de problemen die slachterij Gosschalk op dit moment ondervindt bij varkensleveringen, ook zijn weerslag heeft op de aanvoer van slachtkoeien. Daardoor gaan meer koeien naar andere slachterijen.

Zelfde probleem voor Duitse slachterijen

In het voor Nederland belangrijke afzetland Duitsland zijn slachtkoeien nog iets in prijs gestegen, maar hebben slachterijen daar hetzelfde probleem als in Nederland: de prijsverhogingen kunnen moeilijk doorberekend worden. Dat alles lijkt de komende weken boven de slachtkoeienmarkt te blijven hangen, waardoor prijzen voorlopig niet veranderen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer