Doorgaan naar artikel

Moeizame handel slachtkoeien na Pasen

De rechtstreekse aanvoer van runderen bij slachterijen ligt nog steeds op een hoog niveau. - Foto: Koos Groenewold premium

De rechtstreekse aanvoer van runderen bij slachterijen ligt nog steeds op een hoog niveau. - Foto: Koos Groenewold

Het aanbod aan slachtkoeien blijft stevig in Nederland. Dinsdag 11 april leidde dat tot een daling van de noteringen op de veemarkt in Bunnik. Ook slachterijen verlaagden de prijzen deze week.

Op de veemarkt in Leeuwarden bleven de noteringen afgelopen donderdag gelijk. Het aanbod op de veemarkt was niet groot met 290 dieren; 10 dieren minder dan een week eerder.

Rechtstreekse aanvoer stevig

De rechtstreekse aanvoer naar slachterijen was echter nog wel steeds op een hoog niveau. Daarbij kwam het kleiner aantal slachtdagen bij na het paasweekeinde. Hierdoor verlaagden de slachterijen de prijzen voor slachtkoeien met gemiddeld zo’n 5 cent. In Duitsland was het aanbod van jonge stieren erg groot en de vraag heel matig. Daardoor is het vlees van deze dieren in de eerste maanden van dit jaar met bijna 40 cent per kilo in prijs gezakt.

Van slachtkoeien is het aanbod in Duitsland rustig, waardoor deze prijzen het niveau redelijk vast kunnen houden. In ons land blijft het aanbod van slachtkoeien ook in de komende tijd nog stevig. In de vraag naar rundvlees verandert naar verwachting weinig, waardoor noteringen moeizaam stabiel blijven.

Prognose: moeizaam stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin