Skip to content

Mogelijk stakingen om sluiting Offerman-fabriek

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Foto: ANP -

Foto: ANP

Na vakbond CNV dreigt ook FNV met werkonderbrekingen bij vleesverwerker Offerman. De bond is niet te spreken over het sociaal plan voor werknemers van een fabriek in Aalsmeer die onlangs de deuren sloot nadat een listeriabesmetting aan het licht kwam.

De sluiting raakt circa honderd medewerkers van Offerman, van wie zestig hun baan verliezen. De rest krijgt werk op andere locaties. Leden van FNV beslissen dinsdag 10 december of ze het bod voor een sociaal plan van Offerman voldoende vinden, maar vakbondsbestuurder Karel de Buijzer noemt de voorstellen nu al onvoldoende.

Betere ontslagvergoeding en reiskostenvergoeding

Als dinsdag driekwart van de FNV-leden instemt met acties, volgt een ultimatum aan Offerman. “De eerste stakingen kunnen al voor de kerst plaatsvinden”, zegt De Buijzer. CNV en FNV eisen onder andere betere ontslagvergoedingen en een reiskostenvergoeding voor personeel dat op locaties in Ridderkerk of Wijchen komt te werken.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte in oktober bekend dat door besmette etenswaren uit de Aalsmeerse fabriek drie mensen zijn overleden en een vrouw een miskraam kreeg. Daarop werd de productievestiging gesloten.

Snel delen

Afbeelding
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin