Skip to content

Moolec vormt joint venture voor diervrije ingrediënten

Updated on:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
De Nederlander Henk Hoogenkamp is medeoprichter van start-up Moolec. - Beeld: Imago Mediabuilders

De Nederlander Henk Hoogenkamp is medeoprichter van start-up Moolec. - Beeld: Imago Mediabuilders

Moolec, een start-up die dierlijke eiwitten maakt uit plantaardig materiaal, vormt een joint venture met het Argentijnse farmaceutische bedrijf Grupo Insud.

In de joint venture zullen gist, schimmels en andere micro-organismen gebruikt worden om diervrije ingrediënten voor vlees- en zuivelvervangers te produceren. Die zullen aanvullend zijn op de ingrediënten die Moolec haalt uit plantaardig materiaal.

Moolec kan door genetische modificatie planten dierlijke eiwitten laten produceren. Hiermee, en door de ontwikkeling van nieuwe ingrediënten in de joint venture, verbeteren producteigenschappen als smaak en textuur en de voedingswaarden van vleesvervangers.

Zeer snelle schaalvergroting

“Deze samenwerking stelt ons in staat onze wetenschappelijke ontwikkelingen te versnellen door gebruik te maken van de ervaring, knowhow en opschaling van de productie-expertise van een van de topspelers in het landschap”, aldus Henk Hoogenkamp, ​​CPO en medeoprichter van Moolec. “Onze samenwerking zal ook zorgen voor zeer snelle schaalvergroting dankzij de indrukwekkende infrastructuur die direct beschikbaar is voor het bedrijf.”

Grupo Insud is internationaal actief in verschillende industrieën, waaronder de farmacie, agribusiness en hernieuwbare energie. Het heeft vestigingen in meer dan 40 landen.

Bekijk ook de video waarin Henk Hoogenkamp vertelt over Moolec

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin