Morrisons opent in-house bloemenwinkels

02-09-2020 | Laatste update op 17-03 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

De Britse supermarkt Morrisons gaat het aantal in-house bloemenwinkels in zijn grote vestigingen verdubbelen. Morrisons wil ook 180 getrainde bloemisten zien aan te trekken om aan de toegenomen vraag naar bloemen en boeketten te voldoen.

Morrisons mikt vooral op bloemisten die door de coronacrisis hun baan zijn kwijtgeraakt, doordat winkels in de stadscentra of bijvoorbeeld op grote stations zijn gesloten. Sectormanager Jane Watson: “We werken met sommige van de beste telers ter wereld en hebben ook de beste bloemen die er zijn. We zoeken dus ook de beste bloemisten ook boeketten te maken voor onze klanten. Het is een moeilijk jaar voor de sierteelt en we hopen hiermee toch weer enig vooruitzicht te bieden.”

Vraag naar bloemen niet gedaald

De British Florist Association (BFA) onderschrijft dat de vraag naar bloemen niet is gedaald. Wel zijn veel winkels overgegaan naar online bestellingen en thuisbezorging. Ook is er een verschuiving merkbaar naar de supermarkten. Bloemenzaken die gespecialiseerd zijn in bruiloften of het aankleden van evenementhallen en dergelijke hebben echter wel forse klappen opgelopen, aldus de BFA.

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteurBeheer