Mosa Meat gaat samenwerking aan in Singapore

01-11 | |
Mosa Meat maakt rundvlees uit dierlijke cellen. - Foto: Mosa Meat
Mosa Meat maakt rundvlees uit dierlijke cellen. - Foto: Mosa Meat

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat gaat een samenwerking aan met een bedrijf in Singapore voor de productie van vlees uit cellen.

Daarmee volgt Mosa Meat zijn Nederlandse branchegenoot Meatable, die vorige maand ook aankondigde te gaan samenwerken met hetzelfde bedrijf, Esco Aster.

Esco Aster heeft momenteel de enige productielocatie die wettelijke goedkeuring heeft voor het produceren van kweekvlees voor commercieel gebruik in Singapore. Dat betekent niet dat het vlees van Mosa Meat direct de markt op kan. Voor dit specifieke rundvleesproduct is ook wettelijke goedkeuring nodig.

Koolstofvoetafdruk verminderen

“We zullen ons rundvlees nu zowel in Azië als in Europa kunnen produceren in onze onlangs aangekondigde faciliteit van 7.340 vierkante meter, ’s werelds grootste campus voor gecultiveerd vlees tot nu toe”, zei Mosa Meat-CEO, Maarten Bosch. “De mogelijkheid om ons rundvlees op twee continenten te produceren, zal ook de koolstofvoetafdruk verminderen die gepaard gaat met het verzenden van vlees over de hele wereld.”

Mosa Meat maakt rundvlees uit dierlijke cellen. Door de cellen te voeden en in de juiste omgeving te brengen, groeien en vermenigvuldigen de cellen. Van één monster van een rund kunnen 80.000 hamburgers gemaakt worden.

Kloosterman


Beheer