Doorgaan naar artikel

Mosa Meat haalt nog eens € 16,5 miljoen op

Het geld wordt gebruikt voor de uitbreiding van de huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht.

Geüpdatet op:
Bedrijven
Nieuws
Eiwittransitie
Foto: ANP

Foto: ANP

Kweekvleesbedrijf Mosa Meat haalt nog eens $ 20 miljoen (omgerekend € 16,5 miljoen) op voor de verdere ontwikkeling en opschaling van kweekvlees. In een eerdere ronde werd al $55 miljoen opgehaald, waardoor het totaal ingezamelde bedrag op $ 75 miljoen komt.

Het Nederlandse Mosa Meat, een spin-off van de Universiteit Maastricht, gaat het geld gebruiken voor de uitbreiding van de huidige pilot-productiefaciliteit in Maastricht. Daarnaast wil het ook een industriële productielijn ontwikkelen, meer mensen aannemen en het kweekvlees introduceren bij de consument.

Blue Horizon Ventures

De investeringsronde werd geleid voor het Luxemburgse Blue Horizon Ventures, een voedseltechnologiefonds dat met investeringen een positieve impact op het milieu, menselijke gezondheid en dierwelzijn wil ondersteunen en promoten.

Singapore

Vorige week werd bekend dat Singapore als eerste land de verkoop van kweekvlees toestaat. Het Amerikaanse bedrijf Eat Just mag er zijn kippenkweekvlees gaan verkopen.

Mosa Meat brengt naar verwachting zijn kweekvleesproducten in 2023 op de markt.

Opschaling

Voor de opschaling van de productie werkt het bedrijf samen met Europese toezichthouders voor de veiligheid van het kweekvlees. Het Europese goedkeuringsproject duurt nog zeker meer dan een jaar. Wanneer de verwachte goedkeuring van instanties er is, wordt de productie verder uitgebreid. Daarna kunnen de producten de markt op.

Opgericht in 2016

De oprichters van Mosa Meat, Mark Post en Peter Verstrate, introduceerden in 2013 de eerste kweekvleeshamburger. In 2016 werd Mosa Meat opgericht. Het rundvlees wordt gemaakt van slechts enkele dierlijke cellen.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin