MS Schippers gaat HyCare wereldwijd aanbieden

MS Schippers wil zijn HyCare-concept internationaal uitrollen. Daarvoor is HyCare-integraties ontwikkeld.

Met HyCare-integraties volgt MS Schippers online of de stalhygiëne bij grote, buitenlandse klanten voldoet aan de afgesproken criteria. Er wordt bijvoorbeeld gevolgd hoe het ervoor staat met de hygiëne in de hokken, de waterkwaliteit of de ongediertebestrijding. De speciaal opgeleide hygiënemanager van de klant waakt samen met een specialist van MS Schippers over de uitvoering van het plan en doet de controle.

Hygiëne in lijn brengen

De eerste klanten heeft MS Schippers al. In Spanje werkt de Coren-groep met het concept. In Engeland passen Karro Food group en White Rose Farms het concept toe. Deze integraties hebben meerdere bedrijven. Met HyCare-integraties kunnen zij de hygiëne op de diverse bedrijven met elkaar in lijn brengen, vertelt Mart Smolders, directeur HyCare van MS Schippers. Op termijn is deze aanpak mogelijk ook geschikt voor Nederland. Het aantal varkenshouders dat op meerdere plaatsen varkens houdt, groeit hier namelijk ook.

Vier talen

Bij het internationale pakket hoort ook een E-learning programma voor de werknemers ter plaatse. Deze is in het Engels, Duits, Spaans en Nederlands. Met Wageningen UR heeft MS Schippers tevens een digitale masterclass bedrijfshygiëne ontwikkeld. Voor de buitenlandse klanten gaat met HyCare-integraties een wereld open, aldus Smolders. Hygiëne wordt zodoende geïntegreerd in de bedrijfsvoering, en zichtbaar. Op deze buitenlandse integraties zijn dikwijls diverse specialisten in dienst, zoals een dierenarts of een nutritionist. Daar komt nu een hygiënemanager bij.

Diergezondheid

Voor de integraties is hygiëne en gezonde varkens belangrijk. Zij verwerken zelf hun vlees en verkopen dat. Gezonde varkens en een laag antibioticagebruik zijn belangrijke verkoopargumenten richting hun eindafnemers, zoals supermarkten.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.