MSD neemt DNA-bedrijf IdentiGEN over

MSD Animal Health neemt het bedrijf IdentiGEN over en breidt daarmee de activiteiten op het gebied van identificatie en traceerbaarheid van dieren uit.

Het Ierse IdentiGEN bedrijf levert op DNA-gebaseerde technieken voor het traceren van dieren. De techniek maakt het mogelijk om op basis van DNA vlees en zeevruchten te traceren van boerderij tot consument.

“De toevoeging van gespecialiseerde, digitale technologie aan ons portfolio van geneesmiddelen, vaccins en diensten, biedt holistische oplossingen om de diergezondheid te bevorderen en vormt een aanvulling op onze bestaande identificatie- en monitoringtechnologie die realtime, bruikbare gegevens en inzichten levert om diermanagement en -gezondheid te helpen en verbeteren of verbeteren”, aldus MSD.

MSD op overnamepad

MSD deed vorig jaar en dit jaar ook al overnames op het gebied van traceerbaarheid, monitoring en data. MSD Health is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Merck &Co en actief in diergezondheid. Het levert onder andere diergeneesmiddelen, vaccins en managementsdiensten die beschikbaar zijn in zo’n 150 markten.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.