Doorgaan naar artikel

Na Lodders ook VVD‘er Weverling uit Tweede Kamer

Archieffoto van VVD-Kamerleden Arne Weverling en Helma Lodders. - Foto: Roel Dijkstra

Archieffoto van VVD-Kamerleden Arne Weverling en Helma Lodders. - Foto: Roel Dijkstra

Beide landbouwwoordvoerders van de VVD, Helma Lodders en Arne Weverling, komen na de verkiezingen in maart niet terug in de Tweede Kamer.

Dat blijkt uit de concept-kandidatenlijst die de partij bekend heeft gemaakt. Mark Harbers, woordvoerder namens de liberalen in het stikstofdossier, staat op plaats 7 van de lijst.

Lodders kondigde haar vertrek al eerder aan, haar termijn in de Kamer zit erop. Weverling, woordvoerder tuinbouw en dierenwelzijn, zegt bij het publiceren van de lijst dat hij het eervol vond om het land te dienen en om mooie resultaten te boeken met belangrijke onderwerpen. “Desondanks ga ik me volgend jaar richten op nieuwe doelen en zinvolle uitdagingen en keer ik niet terug op de kandidatenlijst”, aldus Weverling op Twitter.

Lees verder onder de tweet

VVD-kandidaten met affiniteit landbouw

Jan Klink (VVD-wethouder in de gemeente Wijdemeren) staat op plaats 35. Klink studeerde in Wageningen en had samen met zijn moeder en broers een melkveebedrijf. Ook Martijn Buijsse uit Boekel is heeft affiniteit met de landbouw; hij heeft een adviesbureau voor innovatie in de agrarische sector. TNO-onderzoeker en boerin Mirjam Nelisse uit Dirksland staat op plaats 69 van de lijst. Ze is nu landbouwwoordvoerder in de Provinciale Staten van Zuid-Holland en typeert zichzelf als ‘boerin in de politiek’.

Opvallend gezicht op de lijst is Daan de Neef op plaats 34. De Neef wil nadrukkelijk opkomen voor de belangen van dieren. ’Ja ik ben VVD’er, Ja, ik houd van dieren, Ja, dat kan heel goed samen en ja, ik wil de Tweede Kamer in voor de dieren’, schrijft hij op Twitter.

Beheer
WP Admin