Na maanden stabiele prijzen een plus bij blankvleeskalveren

19-08 | |
Na maanden stabiele prijzen een plus bij blankvleeskalveren

Een prijsverhoging bij de blankvleeskalveren hing al even in de lucht en is nu effectief doorgevoerd. Na maanden van stabiele prijzen gaat de notering met 10 cent omhoog naar € 5,33 per kilo geslacht gewicht.

Een hoger prijsniveau is mogelijk dankzij een goede vleesafzet waarbij voor de diverse onderdelen betere prijzen worden gemaakt. Opvallend goed gaat het met de horeca-artikelen, ondanks het hoge prijsniveau. De retail verloopt wat stroperiger maar ook daar is de ondertoon positief.

Duitsland en Italië gunstig

Van de belangrijkste afzetgebieden is de stemming in Duitsland en Italië het positiefst; in beide landen is het einde van de vakanties goed merkbaar. Frankrijk is wat moeizamer; het prijsniveau is al vrij hoog en daar zit de hitte de verkoop in de weg. Desalniettemin worden voor alle belangrijke landen de komende weken verbeteringen verwacht. Het aanbod slachtrijpe kalveren is niet al te groot, maar zal de komende tijd wat toenemen. Met een betere afzet van het vlees kunnen vraag en aanbod prima in balans blijven. Daardoor hoeven slachtgewichten niet op te lopen en ontstaat ruimte voor lichter slachten.

Prognose: blanke vleeskalveren stijgen verder.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer