Skip to content

Na Oekraïne, Mercosur en Ceta komt nu Thailand op

Updated on:
Internationale politiek & beleid
Nieuws

De rij van handelsverdragen waarover vanuit de agrarische sector zorgen kunnen worden geuit dijt zich uit. Na het verdrag met Oekraïne, Zuid-Amerikaanse landen (Mercosur) en het verdrag met Canada (Ceta) popt nu een handelsverdrag met Thailand op.

Tijdens een overleg met handelsminister Sigrid Kaag waarschuwde Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) voor de mogelijke gevolgen van een handelsovereenkomst met Thailand.

Volgens Ouwehand is Thailand een nog grotere exporteur van kippenvlees naar Europa dan Brazilië en liggen de productie-eisen in Thailand lager dan in de Europese Unie.

Mandaat onduidelijk

De Europese Unie heeft al meer dan tien jaar geleden de gesprekken met Thailand over een handelsverdrag geopend. Maar vanwege het Thaise regime zijn die besprekingen lange tijd stilgelegd. Nu lijkt daar echter weer schot in te komen.

Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) heeft toegezegd of het mandaat waarmee de onderhandelingen ooit begonnen, nog wel passen bij de huidige standaarden en normen in de EU. Zij acht het evenwel niet mogelijk om de landbouw uit te sluiten van een handelsverdrag met Thailand.

Snel delen

Afbeelding
Jan Braakman

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin