Skip to content

Naast aardappelen ook eieren van Onze Markt

Onze Markt gaat meer investeren in professionalisering en introduceert volgend jaar eieren.

Updated on:
Nieuws
Food
Schermafbeelding YouTube - Beslis mee over Onze Markt Aardappelen premium

Schermafbeelding YouTube - Beslis mee over Onze Markt Aardappelen

Onze Markt gaat meer investeren in professionalisering en introduceert volgend jaar eieren onder het merk Onze markt.

Tijdens de allereerste ledenvergadering vertellen oprichters Minne Baukema en Hester Schilt wat de plannen zijn van Onze Markt. “We zijn een beweging van mensen die het anders willen en laten zien dat het ook anders kan. We zijn nu drie maanden bezig en hebben ons eerste product gelanceerd en 144 leden bij onze vereniging”, vertelt Baukema.

De vereniging en het voedselmerk

Onze Markt bestaat uit twee entiteiten: de vereniging en het voedselmerk. De vereniging bepaalt de richtlijnen voor wat het voedselmerk doet. Leden van Onze Markt kunnen stemmen over welk product er wordt verkocht onder het merk, hoe dit wordt geproduceerd en welke prijs reëel is. “Begin december hebben wij Onze Markt aardappelen geïntroduceerd in 300 Coop-supermarkten. In de eerste twee dagen hebben wij 1.100 zakken verkocht. De resultaten vorige en deze week zijn nog niet binnen, maar we schatten dat we rond de 3.000 zakken per week verkopen”, zegt Baukema tijdens de vergadering.

Onze Markt eieren

Volgend jaar gaat Onze Markt een nieuwe merk voor eieren lanceren. In februari wordt de vragenlijst eruit gestuurd en de eigenaren verwachten dat in juni de eerste eieren in de supermarkt liggen. “We zijn enorm blij met de samenwerking met Coop, maar dat willen we wel uit gaan breiden. Coop en Plus willen fuseren en daarom hopen wij ook in de Plus-supermarkten te komen met onze producten. Maar als Albert Heijn, Jumbo of een andere retailers interesse tonen, zijn we daar ook al heel blij mee.” Verder gaat Onze Markt professionaliseren door de website te verbeteren en ook de communicatie te verbeteren.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin