Nederland blijft grootste bierexporteur van EU

30-08 | |
Nederland staat met 2,5 miljard liter bier op de vier de plaats qua productie.  - Foto: Canva/Taveesaksri
Nederland staat met 2,5 miljard liter bier op de vier de plaats qua productie. - Foto: Canva/Taveesaksri

Nederland was ook vorig jaar de grootste bierexporteur van alle Europese landen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

In 2021 exporteerde Nederland zo’n 1,9 miljard liter bier naar landen zowel binnen als buiten de EU. Alcoholvrij bier is hierbij overigens niet meegerekend.

Duitsland grootste producent

België staat op de tweede plaats, met een export van ongeveer 1,7 miljard liter bier in 2021, gevolgd door Duitsland met 1,6 miljard liter. Hoewel Nederland de grootste exporteur van bier is, wordt in Duitsland het meest geproduceerd: 7,5 miljard liter. Polen en Spanje staan op de tweede plaats met beide een productie van 3,7 miljard liter. Nederland staat met 2,5 miljard liter bier op de vier de plaats qua productie. Frankrijk is van alle EU-landen de grootste importeur van pils en andere soorten bier.

De voornaamste bestemmingen van het Europese bier zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zo’n 41% van al bier uit vanuit Europa wordt uitgevoerd, komt in die twee landen terecht.

20% meer alcoholvrij bier

Alcoholvrij bier steeds meer terrein. Vorig jaar werd in de EU 20% meer alcoholvrij bier geproduceerd dan in 2020 naar 1,7 miljard liter. De productie van alcoholhoudend bier steeg met 3% naar 33,1 miljard liter.

Medeauteur: ANP

Vermaas
Mariska Vermaas Redacteur


Beheer