Skip to content

Nederland scoort redelijk op duurzaamheid

Updated on:
Politiek & Beleid
Nieuws

Nederland scoort gemiddeld genomen redelijk goed op het gebied van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Nederland komt op de zevende plaats in een lijst van 28 landen, waar Denemarken op 1 staat en Cyprus op 28.

Dat blijkt uit een rapport dat de voortgang weergeeft richting de duurzaamheidsdoelen van de VN.

Het rapport constateert echter ook zwakke plekken en die vallen voor Nederland met name onder het doel ‘nul honger’. Er is onder meer een overschot aan stikstof en een hoge ammoniakuitstoot. Nederland bungelt wat deze onderwerpen betreft onder aan de lijst van alle landen. Waar Nederland goed op scoort, is de efficiency van de landbouwproductie. De werkelijke productie ligt dicht bij de potentiële productie.

Nederlanders eten relatief veel vlees

Onder het doel ‘leven op het land’ scoort Nederland minder goed op bedreigingen voor de biodiversiteit en bedreigde diersoorten. Nederland is daarnaast een land waar relatief veel vlees wordt gegeten ten opzichte van groenten.

Op punten als ‘huishoudens die toegang tot internet hebben’, ‘aantal personen die omkomen op werk’, ‘werkgelegenheid’ en ‘drinkwater’ scoort Nederland goed.

De 193 lidstaten van de VN hebben een ontwikkelingsagenda voor 2015–2030 vastgesteld. De agenda bestaat uit 17 doelen. Landen voeren de doelen uit op nationaal en internationaal niveau.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin