Nederlands consortium helpt Nigeriaanse veehouderij

23-04-2021 | Laatste update op 17-10 | |
Foto: Peter Roek
Foto: Peter Roek

Drie Nederlandse bedrijven, URUS, Barenbrug, en Agrifirm, gaan FrieslandCampina Wamco helpen om de Nigeriaanse melkveehouderij en zuivel meer zelfvoorzienend te laten worden.

Dit is bevestigd tijdens een recente startceremonie in bijzijn van de Nigeriaanse Vice President Yemi Osinbajo en de ministers van industrie, handel en investeringen, en van landbouw. Het consortium gaat in Nigeria door het leven als het Value4Dairy Consortium. De website MyNigeria doet er verslag van.

Het doel is om de locale zuivelketen in alle schakels te versterken: van grasproductie, fokkerij en veevoeding tot melkproductie en verwerking. FrieslandCampina is al lange tijd aanwezig in Nigeria en heeft er onder meer een dairy development plan lopen, de andere drie bedrijven zijn veel recenter actief geworden in het West-Afrikaanse land. Pogingen om de melkveehouderij in Nigeria snel te laten groeien, verlopen echter zeer moeizaam. De omstandigheden voor de veehouderij en melkproductie zijn vaak moeilijk door het warme klimaat en ook door de lastige logistieke omstandigheden.

van der Horst
Klaas van der Horst Voormalig redacteur
Meer over


Beheer