Doorgaan naar artikel

Nederlands verticalfarmbedrijf Growy neemt twee locaties over

Het Nederlandse verticalfarmbedrijf Growy voegt twee vertical farms in Singapore en Koeweit toe aan zijn portfolio.

Growy premium

Growy heeft momenteel een vertical farm in Amsterdam van waaruit bladgroenten en kruiden aan Nederlandse restaurants worden geleverd. Foto: Canva

Het Nederlandse verticalfarmbedrijf Growy neemt het Duitse bedrijf &Ever over.

Daarmee voegt Growy twee vertical farms in Singapore en Koeweit toe aan zijn portfolio. De verkoper is het Amerikaanse moederbedrijf Kalera. Dat schrijft het FD. Kalera verkeert momenteel, net als andere verticalfarmbedrijven in financiële problemen. Hoge energiekosten spelen hen parten. Investeerders trokken zich terug uit Kalera na tegenvallende kwartaalresultaten. Alle activiteiten van het bedrijf buiten de Verenigde Staten worden verkocht door een bewindvoerder.

Growy in Amsterdam

Growy heeft momenteel een vertical farm in Amsterdam van waaruit bladgroenten en kruiden aan Nederlandse restaurants worden geleverd. Door de overname voegt het bedrijf 30 medewerkers toe en 10.000 vierkante meter productieruimte. Dat zou goed zijn voor een dagelijkse oogst van 1.600 kilo groenten en kruiden.

Lees ook: Verticalfarmbedrijf Infarm lijdt onder hoge energiekosten

De bedrijven die groente telen in de hoogte, hebben het moeilijk. Zo hield het Nederlandse Glowfarms op te bestaan en moest Infarm honderden medewerkers ontslaan. De oprichter en CEO van Growy vertelt aan het FD dat zijn bedrijf minder last heeft van dure energie, omdat het een zuiniger belichtingssyteem en koeling heeft dan de concurrentie. Ook heeft het minder te maken met hoge personeelskosten, omdat robots zaaien en oogsten. Een aantal durfinvesteerders zou het bedrijf helpen de koop te financieren. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin