Doorgaan naar artikel

Nederlandse scale-up Chaincraft haalt € 11 miljoen op voor circulair gebruik reststromen

Met de investering wordt een fabriek op industriële schaal gebouwd en de groei in de bestaande demofabriek in Amsterdam versneld.

De productielocatie van Chaincraft in Amsterdam. Het bedrijf wil met het opgehaalde kapitaal een nieuwe fabriek bouwen. - Foto: Chaincraft premium

De productielocatie van Chaincraft in Amsterdam. Het bedrijf wil met het opgehaalde kapitaal een nieuwe fabriek bouwen. - Foto: Chaincraft

Met de investering wordt een fabriek op industriële schaal gebouwd en de groei in de bestaande demofabriek in Amsterdam versneld.

De Nederlandse scale-up Chaincraft heeft € 11 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf, dat circulaire biochemicaliën uit organische reststromen haalt, heeft met het opgehaalde bedrag de financiering voor een nieuwe fabriek veiliggesteld. Het geld zal dan ook gebruikt worden voor de bouw van een fabriek op industriële schaal en om de groei in de bestaande demofabriek in Amsterdam te versnellen.

Vetzuren uit organische reststromen

Het bedrijf haalt door middel van een nieuwe, non-GMO, fermentatietechnologie vetzuren uit organische reststromen, bijvoorbeeld groente- en fruitresten uit de voedselverwerkende industrie. De vetzuren kunnen worden gebruikt in diervoer, als alternatief voor palmolie in voedingsproducten, in gewasbeschermingsproducten en in producten als wasmiddelen en farmaceutische producten. Volgens Chaincraft hebben zijn vetzuurproducten een 70 tot 80% kleinere CO2-voetafdruk dan traditionele vetzuurproducten.

Onlangs ging Chaincraft een samenwerking aan met Agrifirm voor een langdurende afname van circulaire vetzuren gemaakt in de demofabriek. Volgens het bedrijf volgen afnameovereenkomsten met andere bedrijven in de diervoeder- en chemische industrie snel.

Het opgehaalde geld komt van een nieuwe hoofdinvesteerder: Convent Capital. Bestaande investeerders Shift Invest, Horizon 3 en PDENH legden ook geld in.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin