Skip to content

Negen bedrijven richten brancheorganisatie precisiefermentatie op

Onder de naam Precision Fermentation Alliance willen negen bedrijven met één stem vanuit de industrie kunnen spreken over precisiefermentatie.

Enkele van de bedrijven die de brancheorganisatie precisiefermentatie oprichtten zijn: Imagindairy, New Culture, Perfect Day en Remilk.  - Afbeelding: Precision Fermentation Alliance premium

Enkele van de bedrijven die de brancheorganisatie precisiefermentatie oprichtten zijn: Imagindairy, New Culture, Perfect Day en Remilk. - Afbeelding: Precision Fermentation Alliance

Negen bedrijven die zich bezighouden met precisiefermentatie hebben een brancheorganisatie opgericht. Onder de naam Precision Fermentation Alliance willen de bedrijven met één stem vanuit de industrie kunnen spreken wanneer het over precisiefermentatie gaat.

De organisatie die bedrijven uit de hele wereld vertegenwoordigd, heeft enkele doelen opgesteld. Zo moet het begrip rondom de technologie groter worden. Daarvoor moet er onder andere transparantie zijn rondom ingrediënten die met behulp van precisiefermentatie worden gemaakt. Ook moeten belanghebbenden in de voedselketen kennis worden bijgebracht over de technologie en betrokken worden bij de industrie. Samenwerking met regelgevers moet zorgen voor mogelijkheden om ingrediënten uit precisiefermentatie op de markt te brengen.

Brancheorganisatie wil industrie precisiefermentatie sneller laten groeien

Publieke financiering en publiek-private samenwerkingen moeten de groei van de industrie versnellen. De brancheorganisatie wil er ook op toezien dat besluitvorming en regelgeving rondom de technologie op wetenschap is gebaseerd.

“De meesten van ons hebben zonder veel tamtam voedsel geconsumeerd dat ingrediënten bevat die zijn gemaakt met behulp van precisiefermentatie, zoals vitamines, enzymen en natuurlijke smaken, zonder veel poespas”, zegt Irina Gerry, Chief Marketing Officer bij Change Foods en Vice Chair bij de brancheorganisatie.

Het nieuwe tijdperk in voedsel vereist duidelijke communicatie, doordacht beleid, consistente regelgeving en betrokkenheid van belanghebbenden

“We willen het gebruik van deze technologie uitbreiden om een ​​steeds groter wordende lijst van voedselingrediënten, zoals eiwitten en vetten, te produceren. (…) Het inluiden van dit nieuwe tijdperk in voedsel vereist duidelijke communicatie, doordacht beleid, consistente regelgeving en betrokkenheid van belanghebbenden, en deze alliantie is in staat om dat te doen”, aldus Gerry.

Enkele van de bedrijven die de brancheorganisatie oprichtten zijn: Imagindairy, New Culture, Perfect Day en Remilk.

Wat is precsiefermentatie?

Bij precisiefermentatie worden micro-organismen (bacteriën, schimmels en gisten) geprogrammeerd om een bepaalde stof te produceren. In een gecontroleerde omgeving, met de juiste voedingsstoffen en temperatuur, produceren de organismen de gewenste stof. Veel aandacht is er de laatste tijd voor de productie van melkeiwitten door middel van precisiefermentatie.

Lees ook dit artikel over wat precisiefermentatie precies inhoudt: Micro-organismen als nieuwe fabriekjes van melkeiwitten

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin